15 Ocak 2011 Cumartesi

AMAÇ- JEFF COX/ELIYAHU M. GOLDRATT


Yazar: Jeff Cox ve Eliyahu M. Goldratt

Optimist Yayınları


Amaç... "Bir şirketin ana amacı para kazanmaktır" düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanmış mükemmel bir iş romanı. Pek çok problemle karşı karşıya kalınan bir şirkette nasıl ekip kurulacağı, darboğazların nasıl tespit edileceği gibi konuları aydınlatan kitap, roman şeklinde yazıldığı için okuması oldukça keyif verici. Eğer bir fabrikada çalışıyorsanız tam size göre. Nedeni; fabrikada üretimde çalıştığınız halde Endüstri Mühendisi olmayabilirsiniz. Doğal olarak "kısıtlar teorisi" "darboğaz" gibi pek çok konuya yabancı olabilirsiniz. Bu durumda üretimin içinde çalışarak zamanla öğrenebileceğiniz veya keşfedebileceğiniz şeyleri bu kitabı okuyarak daha erken keşfedebilirsiniz. Ayrıca stok yönetimi, iş ortamı, gergin durumlarda neler yapılabilir, nasıl davranılır sorularının da cevabını alabileceğiniz, okumaya doyamayacağınız bir kitap.

Kitabı İşletme' de Master yapan bir arkadaşımdan alıp okumuştum. Kitabı verirken bir hocasının kitabı yılda bir kez okuduğunu söylemişti. Ben de "saçma!" demiştim. Şimdi ne kadar haklı olduğunu anladım. Kitabı okuduktan sonra çalışmakta olduğum fabrikada yapılması gereken iyileştirmeler olduğunu farkettim. Bu iyileştirmelerin tekniğini kavradım. Sıradan bir kitap değil zaten. Örnek olayla anlattığı için kendi iş yerimi düşünerek okudum. Kitap sayesinde iş etüdü ve zaman etüdünün önemini anladım. Siz bunları zaten biliyor olabilirsiniz. Fakat kitap bunları anlatmıyor. Bunlar benim kitaptan çıkardığım sonuçlar oldu. İkinci kez okuduğumda daha farklı kazanımlar elde edeceğime inanıyorum.

Fabrika hayatına yeni başlayan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Devamında Eliyahu Goldratt' ın diğer bir kitabı var...HIZ...
Kitabı indirimli olarak alabileceğiniz pek çok site var. 25 TL' den 17,5 TL' ye indirilmiş fiyatı.
Kitap Puanı: 10

1 yorum:

  1. MERHABA,ZİYARET VE YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM,AYRICA KEKİ DENEYİP BEĞENMENİZE DE MEMNUN OLDUM SEVGİLER

    YanıtlaSil