21 Mart 2012 Çarşamba

TÜBİTAK KİTAPLIĞI


Tübitak, lise yıllarından beri severek takip ettiğim kitaplar sunuyor bilim meraklılarına. Lisedeyken sayısal bölüm öğrencisi olmanın verdiği ayrı bir merakla tüm sınıf, kütüphaneden Tübitak kitaplarını alma yarışına girerdik. Tabii bunda Biyoloji öğretmenimizin katkısı büyüktü. Kendisi hiçbir zaman ezber sorular sormaz, yorum gücümüzü geliştirecek sorulara yöneltirdi bizi. Hal böyle olunca ders kitabı dışında pek çok kitabı okumasak da kurcalamak durumunda kalırdık. Tübitak kitapları ise hem okuması keyif veren baskı kalitesinde olduğu hem de ucuz olduğu için tercihlerimizden olurdu. Kütüphanede bulamasak bile çok uygun fiyata rahatlıkla Dost Kitabevi’ nden alırdık.
Tübitak sadece yetişkinler için değil çocuklar için de pek çok kitap bastırmakta. Pek çoğu yabancı dilde yazılmış olan kitapların Türkçe’ ye çevrilmesine katkıda bulunmakta kalmayıp bir de şahane baskı kalitesiyle bu kitapların okunabilirliğini artırmış. Örneğin çocuklar için basılan kitaplar en az Pepe’ yi anlatan kitaplar kadar renkli ve güzel J Artık çocukların masallarla büyüme vakti geçti diye düşünüyorum. Çocuklarınızın farklı yeteneklerini keşfetmek, onlarla birlikte deneyler, keşifler yapmak için Tübitak Kitaplığı’ na bir göz atın derim.
Yetişkinler için de Tübitak yine çok güzel kitaplar hazırlamış. Doğayı, tıbbi gelişmeleri, çevreyi, uzayı, edebiyatı, kimyayı, bilimi ve tekniği anlatan pek çok kitapla okuyucuya bir bilim şöleni yaşatıyor.
2007 yılı itibariyle yapılmaya başlanmış olan “Yaşamöyküsü Kitaplığı” serisi de son derece keyif verici. Mesela Einstein’ ın yaşam öyküsünü okuduktan sonra fiziğe kendimi daha yakın hissettim. Lisedeyken bu kitabı okusaydım her şey daha farklı olurdu diye düşünmeden de edemedimJ Tübitak’ ın seriyi 11 kitapla sonlandırması üzücü olmakla birlikte bu eşsiz eserleri 5-10 TL gibi çok düşük ücretlerle bizimle buluşturması fazlasıyla övgüyü hak ediyor.
Bilim ve doğa meraklılarının yakından takip ettiğini düşündüğüm Tübitak Kitaplığı’ nı incelemeden kitap alışverişine çıkmamanızı tavsiye ederim.

Keyifli alışverişler…

NOT. Tübitak Soru Kitaplığı da gerçekten güzel bir zihin jimnastiği yapmanızı sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder